ویزای اسپانسر شغلی با کارفرما

اگر شما در کار خود از دانش، تجربه و تخصص کافی برخوردارید، استرالیا به دلیل داشتن فرصت‌های شغلی فراوان بهترین کشور برای مهاجرت شما است.

مهاجرت کاری به استرالیا یکی از ساده‌ترین روش‌های اخذ اقامت این کشور است. وجود شرایطی مانند حقوق ‏بالا و امکانات زندگی خوب، این کشور را مقصدی ارزشمند برای مهاجرت کاری ساخته است. استرالیا، به ‏دلیل کمبود نیروی کار، بخشی از نیروی کار خود را از طریق مهاجران تأمین می‌کند.‏

در همین راستا دولت استرالیا به منظور جذب نیروی کار ماهر خارجی، تعدادی قانون مهاجرتی را تعریف کرده است. یکی از این برنامه‌ها مهاجرت نیروی ماهر با حمایت کارفرما (Job sponsorship) است.

 

کارفرمایان در استرالیا می‌توانند با استخدام افراد ماهر از سراسر جهان، کمبود نیروی کار متخصص خود را حل کنند.

وکلای خبره

بهره‌گیری از وکلای خبره حقوقی و انجام کلیه پرونده‌های مهاجرتی از مشاوره تا اخذ ویزا، تحت نظارت وکیل

نمایندگی رسمی

دارای شرکت و نمایندگی رسمی ثبت شده در ایران، استرالیا و دبی جهت ارایه حداکثر خدمات به موکلین

درصد موفقیت بالا

دارای بالاترین درصد موفقیت در پرونده‌های ویزاهای کاری و کارآفرینی

بیش از 10 سال تجربه

خدمات نوین

پشتیبانی 24 ساعته

وکلای مجرب مهاجرت

مشاوره تخصصی رایگان

فهرست

مهاجرت با ویزای شغلی به استرالیا

اگر علاقمند به استفاده از تخصص و مهارت خود برای دریافت اقامت دائم در استرالیا هستید شما باید برای اخذ ویزای شغلی اقدام کنید. در این نوع ویزا شما  نیاز به یک اسپانسر دارید و اسپانسر شما همان کارفرمایی است که برای پیشبرد کار خود به نیروی متخصصی چون شما نیازمند است و شما براساس دعوتنامه این کارفرما که (یک کارفرمای تایید شده استرالیایی است) برای اخذ ویزا اقدام می‌کنید. این کارفرما در صورتی می تواند اسپانسر شما شود که اثبات کند که برای موقعیت شغلی مورد نظر، نمی‌تواند نیروی مورد نیازش را از میان استرالیایی ها  استخدام کند. ضمنا کارفرما وظیفه دارد که شرایط و الزامات کار منصفانه (fare work act) را بر طبق قوانین کار استرالیا فراهم کند و حقوق شما باید معادل همان حقوقی باشد که یک فرد استرالیایی در ازای آن کار دریافت می‌کند.

شایعاتی وجود دارد که در آنها ادعا می شود که دریافت ویزای جاب اسپانسری استرالیا در قبال مبالغ کلان امکان پذیر است  اما این ادعا صحیح نیست. بنابراین، به منظور جلوگیری از اعتماد به این کلاهبرداری‌ها، شما باید درباره شرایط این ویزا به‌خوبی آگاه باشید.

پیش از اقدام برای ویزای جاب اسپانسری لازم است انواع ویزای کار و شرایط هر یک را بدانید تا بسته به شرایط خود برای دریافت نوع مناسب آن اقدام کنید. 

شرایط ویزای جاب اسپانسری استرالیا

1. تخصص و مهارت لازم
هدف اصلی این سیاست مهاجرتی، جذب استعدادهای لازم برای استرالیا است. کارفرمایان در استرالیا ممکن است با استخدام کارگران ماهر خارجی، مشکل کمبود نیروی کار ماهر خود را حل کنند. بنابراین، شما باید دانش، توانایی‌ها و تجربه لازم را داشته باشید تا این ویزا به شما اعطا شود. معمولاً برای دریافت این ویزا، باید حداقل دو یا سه سال سابقه کار مرتبط را داشته باشید.
2. تقاضا برای مهارت
هر سال، دولت استرالیا لیستی از شغل‌های مورد نیاز خود را منتشر می‌کند. بنابراین، حرفه و مهارت شما باید در فهرست شغل‌های مورد نیاز استرالیا درج شده باشد تا بتوانید به مرحله بعدی بروید.
3. پذیرش از کارفرمای استرالیایی
شما باید یک پیشنهاد کار تمام‌وقت از یک کارفرمای تأییدشده استرالیایی داشته باشید تا برای اخذ این ویزا واجد شرایط باشید.
4. تسلط متوسط به زبان انگلیسی
مهارت در زبان انگلیسی یکی از پیش‌نیازهای حیاتی دیگر است. جهت واجد شرایط شدن برای این ویزا، باید حداقل نمره مورد نیاز 4.5 در آزمون آیلتس یا آزمون‌های معتبر دیگر را کسب کنید.
5. سایر شرایط
محدوده سنی متقاضیان، بسته به نوع ویزا متفاوت است. علاوه بر این، متقاضیان ویزا باید آزمون سلامتی و ارزیابی شخصیت را با موفقیت پشت سر بگذارند.

انواع ویزای اسپانسر شغلی استرالیا

در اینجا به معرفی انواع مختلف ویزاهای اسپانسر شغلی استرالیا می‌پردازیم. ویزاهای معمول دراین مورد عبارتند از:   

ویزای 482 استرالیا، ویزای 482 استرالیا و ویزای 186 استرالیا

ویزای 482 استرالیا

یکی از طرح‌های مهاجرتی استرالیا، ویزای 482 یا ویزای TSS یا Temporary skill shortage برای حمایت از نیروی کار ماهر خارجی است. این ویزا یک ویزای موقت است که مدت اعتبار آن بین دو تا چهار سال است. با این ویزا شما و خانواده‌تان مجاز به زندگی و کار موقت در استرالیا هستید. برای دریافت ویزای 482، نیاز به دعوت‌نامه از یک کارفرمای تأییدشده استرالیایی دارید. همچنین، کارفرما باید نشان دهد که نمی‌تواند جایگزین استرالیایی ماهر برای شغل موردنظر پیدا کند.

ویزای 482 مخصوص مناطق رجینال استرالیاست. این ویزا دارای مدت اعتبار پنج سال است. با دریافت این ویزا، شما متعهد می‌شوید که حداقل سه سال برای کارفرمای اسپانسر کار کنید. علاوه بر این، برای دریافت ویزای 494 استرالیا نیاز به ارزیابی مهارت (اسکیل اسسمنت skill assessment) دارید.

ویزای 186 به درخواست کارفرما انجام می شود. اگر شما شرایط مورد نیاز برای این ویزا را دارا باشید، اقامت دائم در استرالیا را دریافت خواهید کرد.

شرایط لازم برای دریافت ویزای 482 استرالیا (visa TSS)

یکی از طرح‌های مهاجرتی استرالیا برای جبران کمبود نیروی کار از طریق جذب نیروی کار ماهر خارجی، ویزای 482 است. ویزای 482 در استرالیا به سه دسته اصلی براساس مدت اقامت و تخصص موردنیاز تقسیم می‌شود.

ویزای 482 جریان کوتاه مدت (short-term stream)

این برنامه، شامل مهارت‌هایی است که در فهرست شغل‌های کوتاه‌مدت (STSOL) استرالیا قرار دارند. اگر برای این برنامه مهاجرتی واجد شرایط باشید، می‌توانید تا دو سال در استرالیا کار کنید. حداقل نمره زبان برای برنامه کوتاه مدت، نمره 4.5 در آزمون آیلتس است.

ویزای 482 جریان میان مدت(Medium-term stream)

این برنامه مهاجرتی مختص شغل‌های مهارتی استراتژیک میان‌مدت و بلندمدت (MLTSSL) استرالیا تعریف شده است. مدت اعتبار این ویزا تا چهار سال است. حداقل نمره زبان برای ورود به این مسیر میان‌مدت، نمره 5 آیلتس (یا معادل آن درآزمون‌های معتبر) است.

ویزای 482 : جریان توافق‌نامه کاری(Labor agreement stream)

این ویزا برای کارفرماهایی است که با دولت استرالیا قرارداد و توافق مشترک‌المنافع امضا کرده‌اند. تعیین مدت اعتبار این ویزا بستگی به توافق بین کارفرما و دولت استرالیا دارد. اما با دریافت این ویزا، به طور معمول می‌توانید بین 2تا 4 سال در استرالیا اشتغال به کار داشته باشید.

ویژگی‌های مهم ویزای 482 استرالیا

ویزای 494 استرالیا

استفاده از ویزای 494 به کارفرمایان مناطق رجینال این امکان را می‌دهد که با استخدام افراد ماهر از سراسر جهان، نیاز به نیروی کار متخصص خود را برطرف کنند.

نکته : مناطق رجینال استرالیا در واقع به بخش‌های کم‌جمعیت کشور استرالیا اشاره دارد. اکثر مناطق استرالیا به جز شهرهای بزرگ سیدنی، ملبورن و بریزبن به‌عنوان مناطق رجینال شناخته می‌شوند. کم‌جمعیت بودن و بزرگ نبودن این مناطق به این معنی نیست که این مکان‌ها دورافتاده و یا فاقد امکانات هستند. کمتر کسی می داند که پایتخت استرالیا “کانبرا” نیز جزو مناطق رجینال بحساب می آید. دولت استرالیا در واقع مناطق رجینال را جداسازی کرده تا متقاضیان بتوانند به‌صورت جداگانه و در فرایندی راحت‌تر برای مهاجرت به این مناطق درخواست دهند.

این ویزا دارای محدودیت سنی است؛ به این معنا که شما باید زیر 45سال باشید. شرایط دیگر برای ویزای 494 در استرالیا شامل کسب حداقل نمره 6 در آزمون آیلتس (در هر مهارت) و دریافت امتیاز مثبت اسکیل اسسمنت (ارزیابی مهارت) ‌باشد.

ویزای 494 امکان اقامت پنج ساله در استرالیا را فراهم می‌کند. اما شما باید پیش از آن حداقل سه سال در مناطق رجینال کار کنید. پس از این دوره سه ساله، بدون توجه به سن شما، می‌توانید برای ویزای اقامت دائم 191 اقدام کنید.

ویژگی‌های مهم ویزای 494 استرالیا

بزرگترین مسئله مربوط به ویزای 494 استرالیا به ضرورت اشتغال در مناطق رجینال مربوط می‌شود. این به این معناست که شما باید دارای یک مهارت باشید که در مناطق رجینال استرالیا مورد نیاز باشد.

علاوه بر این، برای اقامت دائم در استرالیا، باید حداقل سه سال در مناطق رجینال کار کرده باشید. به یاد داشته باشید که زندگی و کار در این مناطق دارای مزایای ویژه ای است.

شرایط دریافت ویزای 186 استرالیا

یکی از ویزاهای اقامت دائم استرالیا، ویزای 186 یا ویزای Employer Nomination Scheme  است. افراد ماهری که توسط کارفرمای خود معرفی شده‌اند، واجد شرایط برای دریافت این ویزا هستند.

برای اخذ این ویزا، سه مسیر متمایز وجود دارد. با این حال، در همه این مسیرها کارفرما باید درخواست ویزا را به اداره مهاجرت استرالیا ارسال کند:

1
مسیر ورود مستقیم (direct Entry System)
برای استفاده از این مسیر، باید از یک کارفرمای استرالیایی که تأیید شده است، درخواست کار داشته باشید. اگر این ویزا را دریافت کنید، می‌توانید در استرالیا کار کنید یا تحصیل کنید و خانواده خود را همراه خود بیاورید ، به‌شرط اینکه شما حداقل 2 سال برای کارفرمای خود کار کنید.
2
مسیر انتقال اقامت موقت (Temporary Residence Transition System)
افرادی که با ویزای 482 وارد استرالیا و استخدام شده‌اند، می توانند از این برنامه استفاده کنند. این افراد بعد از دو سال کار در استرالیا، می‌توانند برای ویزای 186 TRT درخواست دهند.
3
مسیر توافق کاری (Labor agreement system)
در این برنامه، کارفرمای شما ممکن است، بر اساس توافق نامه کاری، برای اقامت دائم شما اقدام کند.

شرایط کلی برای دریافت ویزای 186

مزایای ویزای 186 استرالیا

 با دریافت ویزای 186 استرالیا ، اقامت دائم در استرالیا به شما داده می‌شود و به عنوان ساکن دائم یا Permanent Resident یا به اختصار پی ار (PR) شناخته می‌شوید . مزایای اصلی این ویزا عبارت‌اند از:

مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای جاب اسپانسر

 برای ویزاهای اسپانسر شغلی کارفرمای استرالیا مدارک زیر مورد نیاز است:

1
مدارک شناسایی: شناسنامه و کارت ملی برای متقاضی و همراهان
2
گذرنامه معتبر برای متقاضی و همراهان (حداقل 6 ماه تا 1 سال اعتبار) ‏
3
پیشنهاد شغلی (‏job offer ‎‏) از یک کارفرمای استرالیایی معتبر و تأییدشده‎.‎
4
‏مدارک تحصیلی مرتبط با شغل مورد نظر
5
‏سابقه‌ی کار مرتبط
6
گواهی مهارت زبان انگلیسی: به دست آوردن حداقل امتیاز مورد نیاز در آزمون آیلتس یا سایر ‏آزمون‌های معتبر‎.‎

هزینه‌ی اخذ ویزای جاب اسپانسری استرالیا

هزینه‌های اخذ ویزای جاب اسپانسری استرالیا شامل دو بخش است:

1-هزینه‌های مربوط به متقاضی ویزا
2-هزینه‌های مربوط به کارفرما
هزینه‌های صدور ویزا که متقاضی باید به اداره مهاجرت استرالیا بپردازد
نوع ویزا متقاضی اصلی همراه بالای 18 سال همراه کمتر از 18 سال
ویزای 482 – کوتاه‌مدت 1,455 دلار 1,455 دلار 365 دلار
ویزای 482 – میان‌مدت 3,035 دلار 3,035 دلار 760 دلار
ویزای 482 – توافق‌نامه کاری
ویزای 494 4,640 دلار 2,320 دلار 1,160 دلار
ویزای 186 (ورود مستقیم، انتقال اقامت موقت) 4,640 دلار 2,320 دلار 1,160 دلار

به این مبالغ،  هزینه‌های جانبی را نیز باید اضافه کرد، از قبیل:

هزینه‌های ترجمه مدارک

هزینه‌های تست بیومتریک

هزینه‌های مربوط به آزمایش‌های پزشکی

هزینه‌ گواهی عدم سوءپیشینه

هزینه‌های سازمانی برای ارزیابی ویزاهای 494 و 186

هزینه‌های بیمه درمانی در طول اقامت در استرالیا (برای ویزای 482)

بخشی از هزینه های این ویزاها به عهده کارفرما است که در زیر آورده شده است:

هزینه هایی که کارفرما می پردازد:

ثبت نام کارفرما به عنوان یک کارفرمای تأییدشده در اداره مهاجرت استرالیا : 420 دلار استرالیا

کارفرما قبل از استخدام نیروی کار خارجی، ابتدا باید به عنوان حامی استاندارد تجارت(SBS) تایید شود. تایید SBS کسب و کار 5 سال معتبر است و پس از این مدت کارفرما می‌تواند دوره SBS  را تمدید کند.

هزینه معرفی متقاضی به اداره مهاجرت: 330 دلار استرالیا

پرداخت مالیات SAF: Skilling Australians Fund کارفرما باید تمام هزینه‌های مربوط به اسپانسرشیپ، معرفی و حمایت از متقاضی را بپردازد. البته این هزینه قابل کسر از مالیات است.

در ویزای 482مقدار مالیات SAF بر اساس مدت اقامت متقاضی، گردش مالی سالانه و گردش مالی کسب‌وکار تعیین می‌شود. در جدول زیر نحوه محاسبه این مالیات آمده است.

شرکت‌های کوچک با گردش مالی سالانه کمتر از 10 میلیون دلاز : 120  دلار در سال

گردش مالی سالانه 10 میلیون دلار یا بیشتر : 1800 دلار در سال                    

در ویزای 186 و 494 این مبلغ معادل 3000 دلار است.

نکته: قوانین مهاجرت و جزئیات آن‌ها، از جمله هزینه‌ها، ممکن است در هر زمان تغییر کنند. بنابر این به منظور دریافت آخرین اطلاعات و شرایط هر ویزا، توصیه می‌شود به وب‌سایت رسمی اداره مهاجرت استرالیا و یا با وکلای با تجربه در امر مهاجرت مشورت نمایید .

نحوه تمدید ویزای جاب اسپانسری در استرالیا

ویزای حمایت کارفرما امکان اقامت موقت در استرالیا را فراهم می‌کند. این نوع ویزاها تحت شرایط خاصی قابل تمدید هستند، بنابراین می‌توانید در صورت لزوم، اقامت خود را  با توجه شرایط موجود تمدید کنید.

شرایط و روند تمدید ویزاهای حمایت کارفرما (ویزاهای 482 ، 494 و 186)

ویزای 482 (TSS):

قابلیت تمدید: دارد اما با شرایط خاصی.

شرایط تمدید ویزای 482

 ویزای TSS  میان مدت: قابل تمدید به دفعات نامحدود در داخل استرالیا.

ویزای TSS موقت: فقط یکبار در داخل استرالیا قابل تمدید است (تا حداکثر چهار سال)

تمدید بیشتر در خارج از استرالیا امکان‌پذیر است. اما اگر شرایط زیر را فراهم کنید، احتمال دارد بتوانید برای سومین بار در داخل استرالیا ویزای خود را تمدید کنید:

با داشتن ویزای کوتاه مدت TSS  حداقل برای  یک سال بین 1 فوریه 2020 و 14 دسامبر 2021 در استرالیا اقامت داشته باشید و پیش از 1 جولای 2023 یا تاریخی پس از آن که وزیر تعیین کند، درخواست تمدید ویزای خود را ارسال کنید.

ویزای 494 (نوبت‌نویسی):

قابلیت تمدید: دارد اما تنها در شرایط خاص.

شرایط تمدید ویزای 494

1- معرفی شما توسط یک کارفرمای استرالیایی به دفتر مهاجرت.

2- اشتغال به کار در یکی از مناطق رجینال  استرالیا

3- عدم اقامت بیش از زمان تعیین شده در ویزا

4- دارا بودن شرایط تمدید

شرایط تمدید ویزای 186 (ENS)

قابلیت تمدید ندارد. زیرا با این ویزا به شما اقامت دائم داده می شود و نیازی به تمدید ویزا ندارید.

چالش‌های یافتن اسپانسر کاری و فرصت‌های شغلی در استرالیا

استرالیا با اقتصاد قوی خود یک کشور توسعه‌یافته است . جغرافیای خاص این کشور و صنایع گوناگون آن می‌تواند فضاهای کاری متفاوتی را ایجاد کند. به‌صورت کلی کار کردن در استرالیا از مزیت‌های زیادی برخوردار است که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

1-کسب درآمد بالا 

2-دستیابی به فرصت‌های شغلی فراوان  

3-محیط کار ایده‌ال

4-سبک زندگی آرام

5-سیستم بهداشتی پیشرفته

میانگین درآمد ناخالص استرالیا در سال 2024 تقریباً 1376 میلیارد دلار بوده و برای سال 2025 این رقم به میزان 1645 میلیارد دلار خواهد رسید.  استرالیا از نظر اقتصاد رتبه 12 جهان را داراست و نرخ بیکاری 2/5 درصد است . فرصتهای شغلی متنوعی در این کشور وجود دارد از مشاغل کارگری گرفته تا مهندسی و پزشکی. برخی مشاغل پرطرفدار در زیر معرفی شده اند.

شغل‌هایی که روند مهاجرت ساده‌تری دارند:

ساخت و ساز، هتلداری و گردشگری، پرستاری، آموزش و خدمات بهداشتی

این حرفه‌ها فرصت های شغلی فراوانی دارند و معمولاً به دیپلم یا کارشناسی نیاز دارند.

پردرآمدترین حرفه‌ها در استرالیا :

این مشاغل معمولاً نیازمند داشتن تحصیلات عالی و تجربه کاری مرتبط هستند.از قبیل:

تخصص‌های متنوع مهندسی، پزشکی، فناوری اطلاعات،  مدیریت پروژه های ساختمانی، هتلداری و گردشگری، خدمات مالی و بیمه، مشاوره حقوقی، مدیریت حقوق، آموزش  

مشاغلی که  بازار پررونقی دارند 

آموزش، پرستاری، گردشگری هتلداری، خدمات پزشکی، ساخت‌و‌ساز، خدمات مالی، فروش و بازاریابی، حمل و نقل

معمولاً این شغل‌ها هم نیاز به دیپلم یا کارشناسی دارند.

جمع بندی: در این مقاله به معرفی سه نوع ویزای جاب اسپانسری، شرایط و ضوابط آنها، هزینه های و مسائلی که برای اخذ آنها و اقامت در استرالیا باید در نظر داشته باشید، پرداخته شد. بی شک فرآیند مهاجرت به کشوری همچون استرالیا که قوانین بسیاری در این مورد وضع شده ، چالش های بسیاری را پیش روی مهاجران قرار می دهد که برای موفقیت در این فرآیند، دانش و آگاهی بسیاری را می طلبد. به همین دلیل مراجعه و مشورت با مشاور مهاجرت مورد تایید اداره مهاجرت استرالیا در امر مهاجرت پیش از اقدام و در تمامی مراحل این فرآیند امری لازم و ضروری است و شانس موفقیت شما را افزایش می دهد.